021-88231136

توصیه های دوران بارداری

دکتر معصومه مرادی-دکترای تخصصی تغذیه و رژیم درمانی

توصیه های دوران بارداری


در دوران بارداری توصیه های غذایی زیر را رعایت نمایید

همراه با وعده های غذایی خود حتما از گروه لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر و دوغ استفاده نمایید.
در طول روز به میزان کافی از گروه سبزی ها و میوه ها استفاده کنید.
در رژیم غذایی خود به میزان کافی از گروه گوشت ها شامل گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی استفاده نمایید. در صورت امکان هفته ای 2 بار مصرف ماهی را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
مواد غذایی از قبیل تخم مرغ، گوشت ها و ماهی ها را کاملا بپزید.
روغن مصرفی خود را از نوع روغن کانولا یا زیتون انتخاب نمایید.
غذاها را کاملا بجوید و به آهستگی میل نمایید.
در طول روز مایعات کافی مصرف نمایید.
از مصرف زیاد قهوه و سایر مواد غذایی حاوی کافیین ( از قبیل نوشابه، شکلات و چای پر رنگ ) پرهیز نمایید.
مصرف مواد غذایی حاوی شیرین کننده های مصنوعی را در رژیم غذایی خود محدود کنید.
از مصرف چای، حداقل نیم ساعت قبل از غذا و 2 ساعت بعد از غذا جهت جلوگیری از کاهش جذب آهن خودداری کنید.
فعالیت بدنی سبک همانند پیاده روی را تحت نظر پزشک زنان خود برای حفظ سلامت و تسهیل زایمان در برنامه روزانه خود قرار دهید.
 

در دوران بارداری در صورت حالت تهوع، توصیه های زیر را رعایت نمایید

وعده های غذایی را در حجم کم و تعداد دفعات بیشتر مصرف کنید.
از مصرف غذاهای سرخ شده در روغن، غذاهای پرچرب، غذاهای پرادویه و غذاهای نفاخ تا حد امکان اجتناب نمایید.
در هنگام مصرف وعده های غذایی سعی کنید غذاها بعد از خنک شدن مورد استفاده قرار گیرد تا بوی آنها باعث تشدید حالت تهوع نگردد.
در رژیم غذایی خود از میوه ها و سبزی هایی که دارای طعم ملایم هستند استفاده نمایید.
جهت جلوگیری از ایجاد حالت تهوع در صبح، قبل از بلند شدن از رختخواب کمی بیسکویت بخورید.
سعی کنید تا حد امکان از مصرف مایعات همراه با غذاها پرهیز نمایید. بهتر است مایعات در فاصله وعده های غذایی به میزان کافی مصرف شود.
جویدن آدامس یا مکیدن آب نبات با طعم مناسب می تواند در بهبود حالت تهوع موثر باشد.
در صورتیکه مصرف قرص آهن باعث ایجاد حالت تهوع می گردد، بهتر است قبل از خواب قرص آهن را مصرف نمایید.
 

در دوران بارداری در صورت یبوست، توصیه های زیر را رعایت نمایید

همراه با وعده های غذایی صبحانه، ناهار و شام به میزان کافی از گروه سبزی ها مصرف نمایید.
در طول روز به میزان کافی از گروه میوه استفاده نمایید.
مصرف میوه های خشک خیسانده شده در آب همانند آلو خشک، انجیر خشک و برگه های هلو یا زرد آلو می تواند در رفع یبوست کمک نماید.
در رژیم غذایی خود از نانها و بیسکویت های سبوس دار استفاده نمایید.
مصرف مایعات خود را در طول روز افزایش دهید.
روزانه به میزان کافی فعالیت بدنی داشته باشید.
در صورتیکه از مکمل آهن استفاده میکنید، ممکن است تغییر نوع مکمل آهن در بهبود یبوست موثر باشد.
 

در دوران بارداری در صورت سوزش سردل، توصیه های زیر را رعایت نمایید

غذاها را کاملا بجوید و به آهستگی میل نمایید.
غذاهای خود را در حجم کم و تعداد دفعات بیشتر مصرف کنید.
از مصرف چربی گوشتها، پوست مرغ و ماهی، سس های سفید، کره، خامه، شیرینی های خامه ای، غذاهای چرب و غذاهای سرخ شده در روغن پرهیز نمایید.
کلیه غذاها تا حد امکان آب پز، بخارپز یا کبابی باشند.
کلیه لبنیات مصرفی کم چرب باشند.
از مصرف زیاد آب میوه جات ترش از قبیل آب مرکبات، غذاهای اسیدی ( همانند سرکه، آّبلیمو)، مواد غذایی پرادویه ( ازجمله فلفل) و همچنین نعناع تا حد امکان پرهیز نمایید. همچنین از مصرف هر ماده غذایی که به تجربه دریافته اید سبب تشدید رفلاکس می گردد پرهیز نمایید.
از مصرف نوشابه های گازدار، چای پررنگ، قهوه، شکلات، کاکایو، سیر، پیاز و جویدن آدامس پرهیز نمایید.
در حین غذا خوردن فقط به مقداری که احساس نیاز می نمایید آب و سایر مایعات مصرف کنید و از نوشیدن زیاد مایعات در حین غذا خوردن پرهیز کنید. مایعات مورد نیاز خود را می توانید در فاصله وعده های غذایی مصرف نمایید.
مصرف میوه و سبزی در رژیم غذایی روزانه کافی باشد تا از ایجاد یبوست که باعث تشدید سوزش سردل می شود جلوگیری شود.
بعداز مصرف غذا حداقل تا 3-2 ساعت ار دراز نکشید. در هنگام خوابیدن نیز سر باید نسبت به بدن در موقعیت بالاتری قرار گیرد. از خم و راست شدن زیاد بویژه بعد از مصرف غذا پرهیز نمایید.
مصرف شام حداقل 3 تا 4 ساعت قبل از خواب صورت باشد.
از کشیدن سیگار بویژه بلافاصله بعداز غذا پرهیز شود.
از پوشیدن لباس های تنگ بویژه بعد از مصرف غذا که می تواند سبب تشدید سوزش سردل شود پرهیز شود.