021-88231136

ارائه رژیم لاغری گیاه خواری

خلاصه

کم عارضه ترین رژیم لاغری ، رژیم گیاه خواری است . که علاوه بر کنترل کالری همه ی نیاز های غذایی انسان را تامین خواهد کرد.

28 7 97


اگر یک گیاه خوار باشید، پیدا کردن منابع خوب پروتئین می‌تواند دشوار باشد و ممکن است شما به کمک دکتر تغذیه احتیاج پیدا کنید. اما اضافه کردن پروتئین به یک رژیم لاغری بدون گوشت، آنقدرها هم که فکر می‌کنید سخت نیست، حتی اگر شما لبنیات یا سایر محصولات حیوانی را مصرف نمی‌کنید.
اگر کمی اطلاعات پایه تغذیه‌ای داشته باشید، در خواهید یافت که منابع گیاهی پروتیئن فراوان هستند و اضافه کردنشان به یک رژیم گیاه خواری، کار آسانی است. در زیر، چند منبع خوب پروتئین معرفی می‌کنیم که حتی گیاه‌ خواران نیز با هدف
لاغری موضعی شکم و پهلو می‌توانند مصرف کنند.

رژیم گیاهخواری

 آجیل و دانه‌ها در گیاه خواری


آجیل و دانه‌ها، منابع بسیار خوب پروتئین در ارائه رژیم لاغری گیاه خواری هستند. آجیل‌ها مقدار زیادی پروتئین و همچنین مواد مغذی دیگر مانند ویتامین های A، E، فسفر، پتاسیم، فیبر و اسیدهای چرب ضروری را فراهم می‌کنند. آجیل‌ها می‌توانند به صورت کامل، پوست کنده یا آسیاب شده خریداری شوند. اضافه کردن آن‌ها به تمام انواع غذاهای شیرین و خوشمزه، آسان است. کره‌های آجیلی مانند کره‌ی بادام زمینی، میان وعده‌های آسان و خوشمزه‌ای هستند.

آجیل و دانه‌هایی که معمولا خورده می‌شوند، حاوی مقادیر پروتئین زیر هستند:

ــ بادام درختی که در هر وعده‌ی ۱۰۰ گرمی، ۱۶.۹ گرم پروتئین دارد.

ــ آجیل برزیلی که در هر وعده، ۱۲ گرم پروتئین دارد.

ــ بادام زمینی که در هر وعده ۲۴.۳ گرم پروتئین دارد.

ــ دانه‌های کدو که در هر وعده، ۲۹ گرم پروتئین دارند.

 

سویا در رژیم گیاه خواری


برخلاف انواع دیگر لوبیاها، لوبیاهای سویا حاوی پروتئین‌های کامل هستند که از نظر مقدار، معادل پروتئین‌هایی است که در محصولات حیوانی مانند گوشت وجود دارند. ۲۰ تا ۳۰ درصد از کالری لوبیاها و حبوبات از پروتئین نشأت می‌گیرد اما لوبیاهای سویا، ۳۵ تا ۳۸ درصد از کالری‌هایشان را از پروتئین به دست می‌آورند. لوبیاهای سویا، سرشار از فیبر، کلسیم، آهن و اسیدهای چرب ضروری می‌باشند. گیاه‌خواران می‌توانند از محصولات سویای زیر، پروتئین با کیفیت دریافت کنند:

شیر سویا، پنیر سویا، تمپه، توفو، میسو.

 

 دانه‌های جوانه زده


دانه‌های جوانه زده یا جوانه‌هایی مانند یونجه،حاوی سطوح بالایی از پروتئین و همچنین ویتامین‌های A ،B ،C ، E و K هستند. همچنین آن‌ها منابع خوبی از آهن، کلسیم، منیزیم و فسفر می ‌باشند. برای دریافت حداکثر فواید تغذیه‌ای، جوانه‌ها باید به صورت خام خورده شوند. شما می‌توانید آن‌ها را در سالادها و اسموتی‌ها بریزید. برخی از جوانه‌های مفیدی که می‌توانید امتحان کنید، عبارتند از :

یونجه، آزوکی، شبدر، شنبلیله، ماش و گندم.

 

غلات کامل


غلات کامل، غلاتی هستند که سبوس آن‌ها توسط فرآیندی به نام آسیاب کردن، جدا نشده است. این باعث می‌شود که غلات کامل، یک منبع خوب از فیبر و همچنین کربوهیدرات‌های پیچیده، ویتامین‌ها و مواد معدنی باشند.
همچنین غلات کامل، پروتئین بیشتری نسبت به غلات آسیاب شده دارند. یک تکه نان گندم کامل، شامل ۳.۶ گرم پروتئین است، در حالیکه یک تکه نان سفید، ۱.۹ گرم پروتئین دارد.

 
لوبیاها و حبوبات

لوبیاها و حبوبات، منبع خوبی از فیبر و پروتئین هستند هر چند میزان کالری آن‌ها با توجه به نوعشان متفاوت است. نخود در هر ۱۰۰ گرم، دارای حدود ۴۵ کالری است، در حالیکه لوبیا قرمز در هر ۱۰۰ گرم، ۱۲۵ کالری دارد.
نگهداری و ذخیره لوبیاهای خشک، آسان است و معمولا بین ۶ تا ۱۲ درصد از کالری آن‌ها به شکل پروتئین می‌باشد. آن‌ها همچنین حاوی فولات، ویتامین A، آهن، پتاسیم، سلنیوم و روی هستند.

 
اسپیرولینا چیست ؟

اسپیرولینا یا جلبک سبز ــ آبی، حاوی تمام ۸ اسید آمینه ضروری است که پروتیئن را می‌سازند (به شکلی که هضم آن آسان باشد). ۶۵ تا ۷۰ درصد از وزن اسپیرولینا، پروتئین است و می‌توان به شکل مکمل (پودر یا قرص ) از آن استفاده کرد. همچنین اسپیرولینا، غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه غیرضروری است، از جمله:
منگنز، سلنیوم، آهن، اسید فولیک، ویتامین‌های گروه B.

به پیشنهاد دکتر تغذیه برای اینکه مطمئن شوید در هر روز پروتئین کافی مصرف می‌کنید، این ۶ ماده غذایی را وارد رژیم غذایی‌تان کنید.


 

دیدگاه کاربران
(مورد نیاز)
(مورد نیاز)