021-88231136

لاغری موضعی با لیزر کم توان

خلاصه

یکی از روشهای لاغری موضعی استفاده از لیزر کم توان است. این لیزرها از آن جهت که بر روی پوست حرارتی ایجاد نمی¬کنند به لیزرهای سرد یا نرم نیز معروف هستند. در این روش بر روی پوست صفحات مستطیل شکلی قرار داده می¬شود. سپس با استفاده از دستگاه لیزر انرژی الکتروشیمیایی به شکل فوتونهایی (در محدوده 540 تا 830 نانومتر) به زیر پوست در عمق حدود 5/0 سانتیمتر تابش می¬شود.

15 2 99

 

لیزر کم توان و نقش آن در لاغری موضعی

داشتن تناسب اندام یکی از دغدغه های امروزه افراد است. بسیاری از کسانی که دارای اضافه وزن هستند، با مراجعه به متخصص تغذیه، انواع و اقسام رژیمهای لاغری و ورزشها و قرص های لاغری چربی سوز را امتحان می­ کنند. برخی از آنها کاملا نتیجه می­ گیرند، اما برخی دیگر با چربی های متراکمی در بدن مواجه می­ شوند که نسبت به رژیم و ورزش مقاومت نشان می­ دهند. خوشبختانه روشهای لاغری موضعی گوناگونی که وجود دارد، به کمک این افراد آمده و برای داشتن بدن عاری از چربی امیدوارشان می­ کند. یکی از این روشها که ممکن است توسط دکتر تغذیه به شما پیشنهاد شود لیزر درمانی و استفاده از  لیزر کم توان است. در این مطلب به معرفی لیزر کم توان و اثر ان بر لاغری می­ پردازیم.
 

لیزر کم توان چیست؟


لاغری موضعی با لیزر کم توان

لیزرهای کم توان از آن جهت که بر روی پوست حرارتی ایجاد نمی­ کنند به لیزرهای سرد یا نرم نیز معروف هستند. لیزرها دارای انرژی های الکترومغناطیس هستند که به صورت فوتونهایی همراستا و منسجم به بدن تابش می­ شوند. به طور کلی لیزرها در دو گروه قرار می­گیرند:
1) لیزرهای کم توان (Low-level laser)
 2) لیزر پرتوان (High-level laser)
اما چه تفاوتی میان این دو نوع لیزر وجود دارد؟ تفاوت آنها در عمق نفوذشان به بدن است. لیزرهای کم توان تنها 0/5 سانتیمتر می­ توانند نفوذ کنند و چگالی انرژی آنها کمتر است. اما لیزرهای پرتوان حدود 52 برابر قویتر بوده و عمق نفوذشان بیشتر است.
اما این دو نوع لیزر تفاوت دیگری نیز با هم دارند و آن نوع کاربردشان در لاغری است. هر دوی این لیزرها می­ توانند به منظور حذف چربی های موضعی بدن استفاده شوند. اما لیزر پرتوان که به لیپولیز نیز معروف است یک روش تهاجمی و جراحی بوده که همزمان از لیزر و ساکشن استفاده می­شود. اما لیزر کم توان غیر تهاجمی است و نسبت به لیزر پرتوان عوارض کمتری خواهد داشت.


حتما بخوانید: بهترین روش لاغری موضعی چیست؟

 

مکانیسم عمل لیزر کم توان


لیزر برای لاغری

در این روش بر روی پوست صفحات مستطیل شکلی قرار داده می ­شود. سپس با استفاده از دستگاه لیزر انرژی الکتروشیمیایی به شکل فوتونهایی (در محدوده 540 تا 830 نانومتر) به زیر پوست و در عمق حدود 0/5 سانتیمتر تابش می­ شود.  بر خلاف لیزرهای پرتوان که با بریدن بافت گرما تولید می­ کنند، در لیزرهای کم توان این اتفاق نمی­ افتد. بلکه این لیزرها در سلولها یک سری واکنشهای فوتوشیمیایی به راه انداخته که نتیجه آن تغییر در متابولیسم سلولی است.  این لیزر بدون اینکه سلولها را از بین ببرد آنها را تخلیه می­ کند. محتویات این سلولها شامل اسیدهای چرب و تری­ گلیسرید وارد سیستم لنفاوی شده و از آنجا به سیستم گردش خون وارد می­ شوند. مقصد نهایی این ترکیبات کبد است. در کبد این ترکیبات متابولیزه شده و انرژی حاصل از آنها صرف فعالیتهای بدنی خواهد شد. نکته ای که باید مدنظر داشت این است که در استفاده از لیزر کم توان سلولهای چربی از بین نخواهند رفت. بلکه تنها اندازه آنها کوچکتر می­ شود. بنابراین چنانچه فرد مراقبت های تغذیه ای بعد از آن را رعایت نکند، بازگشت چربی های منطقه مورد نظر بسیار محتمل است.


حتما بخوانید: 8 عارضه کاهش وزن سریع و غیراصولی

 

نواحی مناسب برای لیزر کم توان


لیزر کم توان و لاغری موضعی

کاربرد لیزر کم توان گسترده است. نواحی مانند
-ران و باسن
-شکم و پهلوها
-کمر (خط سوتین)
-بازو
-غبغب
می ­توانند با استفاده از این روش لاغر شوند.
 

مزایا و معایب کار با لیزر توان برای لاغری موضعی

 
لیزر برای لاغری موضعی

مزایا

این روش غیر تهاجمی بوده و عوارض جراحی مانند درد، بخیه و عوارض بی هوشی را ندارد.
نیاز زیادی به گذراندن دوره نقاهت وجود ندارد.
برای درمان سلولیت مناسب می­ باشد.
باعث شکل­ گیری بدن و سفت شدن پوست می شود.

معایب

همانطور که گفته شد، این لیزر درمان قطعی برای لاغری موضعی نیست. علتش هم این است که سلولهای چربی از بین نرفته اند. بنابراین اگر سبک زندگی فرد درست نشود، فایده ای نخواهد داشت.
نکته دیگری که باید توجه کرد این است که نور لیزر به هیچ وجه نباید با چشم تماس پیدا کند. چراکه می­ تواند باعث آسیب چشمی شود.
شوک الکتریکی نیز از دیگر عوارضی است که ممکن است در صورت کمبود تجهیزات و مجرب نبودن درمانگر رخ دهد.

این روش برای افرادی با شرایط زیر مناسب نمی ­باشد:

- افراد باردار وشیرده
- افراد دارای نقص سیستم ایمنی مانند ایدز
- افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی و مشکلات وریدی
- افراد دارای مشکلات پوستی
- افراد مبتلا به تومورهای سرطانی (استفاده از لیزر خود می­ تواند زمینه بروز تومور را در افراد مستعد فراهم کند).
- استفاده از برخی داروها باعث افزایش حساسیت افراد به نور می­ شود.

نکته: در نقاطی که لیزر درمانی می­ شود، بهتر است از کرمها و لوسیونها استفاده نشود و یا استفاده از آنها با مشورت پزشک باشد.

مطالبی که مطالعه آنها توصیه می شود:

ویژگی های کاهش وزن اصولی
رژیم لاغری دکتر مرادی
لاغری موضعی با کویتیشن
لاغری موضعی با روش مزوتراپی
کرایولیپولیز چگونه باعث لاغری موضعی می شود؟
لاغری موضعی با شاک ویو
آشنایی با سلولیت و روش های درمان آن

 

دیدگاه کاربران
(مورد نیاز)
(مورد نیاز)